Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Paskelbė:
12 Balandžio 2020
Velykos šiemet visiems bus kiek kitokios nei esame įpratę, tad siūlau pasilepinti, šiek tiek daugiau pasisukioti virtuvėje ir palepinti savo artimuosius. 

Velykoms šį kartą nusprendžiau negaminti torto (vis atidedu torto kepimus )… Manau bus smagu vietoj torto gabaliuko gauti po šokoladinį keksiuką!  

Ingredientai:


    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • karčioji kakava: 1 valgomojo šaukšto
    • juodasis šokoladas: 50 gramų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 stiklinės (200 mililitrų)
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • brendis: 1,5 valgomojo šaukto
  • Kremui:
    • labai minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukraus pudra: 200 gramų
    • karčioji kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • šokoladiniai kiaušinukai: 100 gramų

  1. Recepto paruošimas:

  2. Keksiukai. Pirmiausiai puodelyje ištirpiname sviestą, tada sudedame cukrų, pieną, kakavą bei šokoladą. Viską paviriname maždaug 3-5 minutes.
  3. Į dubenį suberiame persijotus miltus su soda, supilame ištirpintą masę, gerai išmaišome, kai masė šiek tiek pravės sudedame kiaušinio trynius, grietinę, supilame brendį, viską išmaišome.
  4. Atskirai iki purumo išplakame kiaušinio baltymus, atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. Supilstome į formeles ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių.
  6. Ar keksiukai viduje iškepę galime patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką – jei pagaliukas lieka sausas vadinasi keksiukai iškepę.
  7. Mufinus atvėsiname kambario temperatūroje. Kol jie atvės galime pasiruošti kremą.
  8. Kremas. Sviestą mediniu šaukštu išsukame iki purumo, palaipsniui supilame cukraus pudrą bei kakavą, pabaigoje supilame citrinos sultis, gerai viską išmaišome.
  9. Kremą sudedame į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu.
  10. Išspaudžiame kremo ant keksiukų paviršiaus bei papuošiame kiaušinukais. Skanaus!

Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно