Latviškas juodos duonos desertas
Paskelbė:
04 Vasario 2020
0
Jums reikės:
  • 10 riekių rupios juodos duonos (apie 350 g), truputį padžiovintos ir be plutos
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 4 šaukštų cukraus
  • šaukšto cinamono
  • pusės šaukštelio vanilinio cukraus
  • 6 šaukštai trintų spanguolių (su cukrumi)
  • 3 šaukštai grietinės

  1. Tarka sutarkuokit duonos riekes. 
  2. Duonos trupinius sumaišome su 2 šaukštais cukraus, cinamonu ir paskrudiname ant mažos ugnies apie 20 minučių. Kadangi cukrus tirpsta, gali atsirasti gumulėlių. Pamaišykite ir sutrupinkite susidariusius gumulėlius. Palikite trupinius atvėsti.
  3. Sumaišykite maskarponės sūrį su dviem šaukštas cukraus, grietine ir vaniliniu cukrumi. Grietinė naudojama, kad sūris būtų elastiškesnis.
  4. Atskirkite duonos trupinius į tris dalis, kurių dvi vienodos, o trečia šiek tiek mažesnė. Maskarponės sūrį padaliname į dvi dalis. Vieną dalį duonos trupinių dedame į dubenį, ant jų paskirstome maskarponės sūrio dalį. Ant viršaus tepame 3 šaukštus trintų spanguolių. Tada vėl duonos trupinius, vėl sūrį ir vėl spanguoles. Viršų apibarstome likusiais trupiniais. Dubenį uždengiame ir paliekame šaldytuve 5 – 10 valandų sustingti.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Kaip manai ar skanu? :) Pasidalink savo nuomonę.
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно