Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Kategorija: Desertai
Reikės:
- 300 g rikotos sūrio (arba varškės)
- 100 g cukraus pudros
- 10 g želatinos
- 200 ml pieno
- pusės šaukštelio malto imbiero
- 100 ml grietinėlės
- 120 g vaflių
- 100 g sviesto
- 150 g kivių
- 100 g juodojo šokolado drožlių
- Vaflius sulaužome nedideliais gabalėliais, sumaišome su ištirpintu sviestu ir dedame į torto formą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
- Želatiną paruošiame pagal ant pakuotės esančią instrukciją su trupučiu vandens. Grietinėlę pašildome ir supilame į želatiną. Maišome, kol želatina visiškai ištirps.
- Į plaktuvo indą suberiame rikotos sūrį arba varškę, įpilame pieno, dedame cukrų ir maltą imbierą. Gerai išplakame. Supilame grietinėlę su želatina ir išmaišome.
- Gautą masę tepame ant vaflinio papločio ir dedame į šaltą vietą keletui valandų, kad sustingtų.
- Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Jais ir šokolado drožlėmis puošiame tortą.
Raktažodžiai:
cukraus pudra, grietinėlė, juodasis šokoladas, kivi, maltas imbieras, pienas, rikotos sūris, sviestas, vafliai, varškė, želatina, tortas su kiviais, rikoto tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Klasikinis medaus tortas
Raudonojo aksomo tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tortas „Juodasis miškas“
Šokoladinis tiramisų tortas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Velykinis „Napoleonas“
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Tortas „Raffaello“
Kiaušinius dažome natūraliai
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Pyragas su maskarpone
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Greitai pagaminamos tuno ir daržovių salotos
Šokoladinis kavos tortas
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Gaivus nekeptas tortas su rikota
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Desertas: Želė "Mozaika"
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas