TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA

Kategorija: Daržovių patiekalai / Sriubos


TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA

Paskelbė:
29 Kovo 2019

INGREDIENTAI

  • 1 didelė saldžioji bulvė iš “Lidl turgelio“;
  • 1 raudonoji paprika iš “Lidl turgelio“;
  • 1 geltonoji paprika iš “Lidl turgelio“;
  • 2 morkos iš “Lidl turgelio“;
  • 1 raudonasis svogūnas iš “Lidl turgelio“;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/2 a. š. saldžiosios paprikos “Kania“;
  • 1/2 a. š. malto kumino;
  • 1l daržovių sultinio;
  • 1/3 puodelio tarkuoto parmezano “Grana padano“.

GAMINIMO EIGA

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
  2. Saldžią bulvę, paprikas ir morkas supjaustome kubeliais, suberiame į skardą. Sudedam česnako skilteles, apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir išmaišome. Dedame į orkaitę kepti 20 minučių. Įpusėjus kepti, pamaišome.
  3. Praėjus 20 minučių, į skardą suberiame stambiai pjaustytą raudonąjį svogūną, išmaišome, ir kepame dar 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Keptas daržoves suberiame į puodą, iš jų kelis šaukštus daržovių atidedame į šalį. Įpilame daržovių sultinį, leidžiame užvirti, o užvirus leidžiame troškintis apie 5 minutes. Puodą nukeliame nuo ugnies ir viską sutriname rankiniu trintuvu.
  5. Į sriubą suberiame tarkuotą parmezaną, pagardiname prieskoniais pagal skonį, išmaišome, ir patiekiame su keptomis daržovėmis ir papildomu šaukšteliu tarkuoto parmezano.
Orkaitėje keptos daržovės sriubai suteikia ypatingą skonį, na o sūris šį patiekalą užbaigia, jai suteikdamas papildomo prieskonio. Tiršta sriubos konsistencija garantuoja sočią ir šildančią vakarienę vėsiam rudens vakarui.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: