"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Kategorija: Daržovių patiekalai / Varškės patiekalai
- varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
- mėtos lapeliai: kelių
- druska: žiupsnelio
- Iš pradžių varškę rankomis sumaigome, sutrupiname. Sumetame labai smulkiai sukapotus šviežių mėtų lapelius. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, miltų bei gerai išmaišome. Tešla neturi gautis per kieta. Paliekame porai valandų pastovėti, šitaip mėtų skonis bus geriausiai jaučiamas.
- Tuomet į puodą įpilame vandens bei užviriname. Į verdantį vandenį metame nedidelius varškinės tešlos gabalėlius. Verdame maždaug 5-7 minutes, skaičiuodamos laiką nuo to momento, kai "Tinginukai" iškyla į vandens paviršių.
- Labai gardu patiekti su grietinės bei sviesto padažu. O mes šį kartą pasirinkome valgyti su troškintų daržovių padažu - svogūną, morką, cukiniją supjaustome nedideliais gabaliukais, apkepiname, įberiame druskos, prieskonių, įpilame šiek tiek pieno ir įdedame porą šaukštų grietinės. Viską patroškiname maždaug 15 minučių ir patiekiame. Tokį padažiuką galite valgyti ir su bulvių koše, kruopomis, naudoti kaip garnyrą prie mėsos arba įvairių žuvies patiekalų.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Šventėms – tortas „Snickers“
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Feta sūrio padažas su mėtomis
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Bulvių pyragas su grybais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
Bulviniai kukuliai
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
SALDŪS ŠUNIUKAI
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Spageti troškinys su vištiena