Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Paskelbė:
04 Balandžio 2019
0

Ingredientai

  • 150ml Grietinėlės (35%)
  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 50g Svogūnų
  • 1000g Bulvių
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 150ml Vištienos sultinio
  • 500g Pomidorų
  • 5g Svogūnų laiškų
  • 100g Cheddar sūrio
Užkepėlė (apkepas) – plačiai paplitęs maisto gaminimo būdas, kai tam skirtame inde patiekalui naudojami produktai užpilami plaktu kiaušiniu su sviestu, grietinėle ar/ir sūriu. Užkepėlėms vartojami beveik visos daržovės, paukštiena, kiauliena, ėriena ir kt.

Gaminimas

  1. Nuskustas bulves ir pomidorus pjaustome griežinėliais (5mm). Pomidorus galima prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu, kad neliktų odelių. Pusžiedžiais supjaustome svogūną, ir susmulkiname laiškus.
  2. Į kepimo indą įpilame pora šaukštų riebalų ir ištepame visą indą (kad užkepėlė neprikibtų prie indo šonų). Inde klojame vieną sluoksnį pjaustytų bulvių, kitą sluoksnį pomidorų, trečią sluoksnį svogūnų, pabarstome druska, pipirais, svogūno laiškais ir tarkuotu čederio sūriu, tada vėl dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį pomidorų, prieskonių ir sūrio. Taip kartojame kol užpildome kepimo indą.
  3. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30min.
  4. Tuo metu 150ml sultinio sumaišome su 150g grietinėlės.
  5. Ištraukiame apkepą iš orkaitės (po 30minučių) ir pilame grietinėlę su sultiniu, ant viršaus pabarstome čederio sūrio ir svogūnų laiškų. Kišame į orkaitę ir dar 10minučių kepame.
  6. Šis patiekalas puikiai derės su šviežiomis daržovėmis, salotomis.
VISO: 2066 kcal, 214g angliavandenių, 54g baltymų, 112g riebalų, 269mg cholesterolio.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Kaip manai ar skanu? :) Pasidalink savo nuomonę.
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно