BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU

Kategorija: Bulvių patiekalai


BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • bulvės: 400 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • krakmolas: 3 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • grybai: 200 gramų
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • rūkyta šoninė: 100 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • aliejus
    • druska: pagal skonį
    • muskatas: žiupsnelio
  1. Iš pradžių bulves išverdame su lupenomis. Atvėsiname, nulupame bei gerai sutriname arba sumalame.
  2. Tuomet į bulves suberiame miltus, krakmolą, įmušame kiaušinį bei gerai suminkome.
  3. Tada ant miltais pabarstyto stalo suvoliojame maždaug piršto storio ritinėlius bei supjaustome 2 centimetrų storio gabaliukais (aš pati dar šiek tiek spustelėjau lengvai šakute).
  4. Po to į verdantį vandenį dedame druskos bei įpilame šiek tiek aliejaus. Sudedame bulvinukus bei verdame maždaug 5 minutes.
  5. Per tą laiką į keptuvę dedame supjaustytą šoninę, susmulkintus svogūnus bei pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Suberiame susmulkintus grybus bei pakepiname kelias minutes. Supilame grietinėlę, beriame muskatų, druskos bei patroškiname porą minučių.
  6. Bulvinukus sudedame į dubenį bei užpilame padažu. Patiekiame ir mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: