GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE

Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena


GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kiaulienos kumpio
    • svogūnų
    • morkų
    • petražolių (arba saliero šaknies)
    • česnako
    • pomidorų savo sultyse
    • balto vyno
    • bulvių
    • miltų
    • aliejaus (kepimui)
    • maltos saldžiosios paprikos
    • lauro lapelių
    • druskos
    • pipirų
  1. Pastebėjimas: Ingredientų kiekius reguliuokite pagal savo skonį ir valgančiųjų skaičių.
  2. Iš pradžių kiaulienos kumpį supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais, apvoliojame miltuose bei apkepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Apkepusią mėsą išimame iš keptuvės bei sudedame į puodą.
  3. Tuomet keptuvėje apkepame supjaustytus svogūną, morką, petražolės arba saliero šaknį, įdedame ir susmulkintą česnaką. Sudedame susmulkintus pomidorus savo sultyse, įpilame indelyje likusias pomidorų sultis. Įberiame druskos, pipirų ir maltos saldžiosios paprikos pagal savo skonį. Daržoves sudedame į puodą su mėsa. Įpilame balto vyno bei vandens, kad apsemtų mėsą per kelis pirštus. Įmetame kelis lauro lapelius.
  4. Pakaitiname puodą, kol guliašas užvirs, paskui, sumažinusios ugnį, troškiname maždaug 60-90 minučių, kol mėsa suminkštės.
  5. Tada guliašą iš puodo sudedame į ugniai atsparius indus, išimame lauro lapelius. Bulves sutarkuojame šiaudeliais, apibarstome druska, pipirais bei kelių centimetrų storiu uždedame ant guliašo. Indelius su guliašu sustatome į 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame kol bulvės suminkštės bei dailiai apskrus. Mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: