BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • išvirtos bulvės: ~500 gramų
    • smulkiai sutarkuotas fermentinis sūris: 150 gramų
    • kiaušiniai: 3-4
    • miltai: ~4 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: ~6 valgomųjų šaukštų
    • faršas: ~250 gramų (naudotas maišytas pusiau kiaulienos pusiau jautienos)
    • svogūnų laiškai: ~10 vnt. (arba poros saujų susmulkintų petražolių)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių bulves sutriname į košę, sudedame susmulkintus svogūnų laiškus, sūrį, įmušame vieną, jeigu reikia du kiaušinius, padruskiname bei rankomis viską sumaišome.
  2. Tuomet pasirinktą faršą paskaniname druska, pipirais (galite įberti dar ir kitokių mėgiamų prieskonių), sukrečiame į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei vis pamaišydamos iškepame. Iškeptą faršą sukrečiame į bulvių mišinį bei viską išmaišome. Paragauti ir jeigu trūksta, įdedame dar druskos ir/arba pipirų.
  3. Tada iš gautos masės suformuojame pirštelius (maždaug 7 centimetrų ilgio), sudedame juos ant padėklo, uždengiame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
  4. Po to į vieną dubenėlį mušame du kiaušinius ir išplakame, į kitą suberti miltus, į trečią - džiūvėsėlius. Į keptuvę pilame aliejaus (maždaug 0,5 centimetro) bei jį įkaitiname. Iš šaldytuvo ištraukiame bulvinius pirštelius, po vieną apvoliojame pradžioje miltuose, paskui kiaušinio plakinyje bei pabaigoje džiūvėsėliuose. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei ant nedidelės ugnies vis vartydamos kepame kol dailiai paruduos. Patiekiame ir mėgaujamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно