BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Kategorija: Bulvių patiekalai
- išvirtos bulvės: ~500 gramų
- smulkiai sutarkuotas fermentinis sūris: 150 gramų
- kiaušiniai: 3-4
- miltai: ~4 valgomųjų šaukštų
- džiūvėsėliai: ~6 valgomųjų šaukštų
- faršas: ~250 gramų (naudotas maišytas pusiau kiaulienos pusiau jautienos)
- svogūnų laiškai: ~10 vnt. (arba poros saujų susmulkintų petražolių)
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
- Iš pradžių bulves sutriname į košę, sudedame susmulkintus svogūnų laiškus, sūrį, įmušame vieną, jeigu reikia du kiaušinius, padruskiname bei rankomis viską sumaišome.
- Tuomet pasirinktą faršą paskaniname druska, pipirais (galite įberti dar ir kitokių mėgiamų prieskonių), sukrečiame į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei vis pamaišydamos iškepame. Iškeptą faršą sukrečiame į bulvių mišinį bei viską išmaišome. Paragauti ir jeigu trūksta, įdedame dar druskos ir/arba pipirų.
- Tada iš gautos masės suformuojame pirštelius (maždaug 7 centimetrų ilgio), sudedame juos ant padėklo, uždengiame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
- Po to į vieną dubenėlį mušame du kiaušinius ir išplakame, į kitą suberti miltus, į trečią - džiūvėsėlius. Į keptuvę pilame aliejaus (maždaug 0,5 centimetro) bei jį įkaitiname. Iš šaldytuvo ištraukiame bulvinius pirštelius, po vieną apvoliojame pradžioje miltuose, paskui kiaušinio plakinyje bei pabaigoje džiūvėsėliuose. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei ant nedidelės ugnies vis vartydamos kepame kol dailiai paruduos. Patiekiame ir mėgaujamės!
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Kiaušinius dažome natūraliai
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Patobulinti bulviniai blynai
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Šniceliai su balta duona ir padažu
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Makaronai “tagliatelle” su faršu