BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS

Kategorija: Bulvių patiekalai


BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 200 gramų
    • svogūnai: 2 vid. dydžio (nulupti)
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų (~60 gramų)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (+ šiek tiek skardos ištepimui)
    • nuskustos bulvės: 1,3 kilogramo
    • pienas: 310 mililitrų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kiaulienos šoninę bei vieną svogūną supjaustome maždaug pusės centimetro kubeliais.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitiname sviestą bei aliejų, suberiame svogūnus ir kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 2 minutes, po to suberiame šoninę, viską gerai išmaišome bei kepame dar apie 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.
  3. Tada bulves bei likusį svogūną sutarkuojame elektrine trintuve. Išmaišome. Paliekame tarkius pastovėti porai minučių.
  4. Į keptuvę pas spirgučius supilame pieną, išmaišome bei užverdame.
  5. Šaukštu nusunkiame, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikome atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskaniname pagal savo skonį druska bei pipirais. Gerai išmaišome.
  6. Kepimo formą gausiai ištepame aliejumi. Supilame tarkius, dedame nedelsdamos į įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 60-75 minutes, atsižvelgdamos į kugelio storį.
  7. Patiekiame su grietine arba spirgučiais, o gal net varškės padažu (priklausomai ką mėgstate). Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: