Patobulinti bulviniai blynai
Paskelbė:
26 Kovo 2019
Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais.

Ingredientai
5 vnt.    vidutinio dydžio bulvės
150 g    varškės (9 proc. riebumo)
2 vnt.    kiaušiniai
2 vnt.    plonos ir ilgos medžiotojų dešrelės (kiaulienos ar jautienos)
1 vnt.    nedidelis svogūnas
2 v. š.    miltų
0,5 a. š.    druskos
1/3 a. š.    juodųjų pipirų aliejaus (kepimui)

Gaminimas: Nulupame svogūną, susmulkiname. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais. Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais. Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais. ;)




Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно