Bulvių „lizdai“ su vištiena.

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių „lizdai“ su vištiena.

Paskelbė:
17 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • bulvių: 400-450 gramų
  • vištienos faršo: 200-250 gramų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 1 skiltelės
  • kiaušinių: 1
  • miltų: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • kietojo sūrio: pagal skonį (sunaudojau ~50-70 gramų)


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia bulves išverdame.
2. Padarome iš išvirtų bulvių košę.
3. Įdedame kiaušinį, druską bei miltus. Atvėsiname.
4. Svogūną supjaustome labai smulkiai, apkepame kol taps skaidrus, sudedame vištienos faršą bei česnaką (kepame tol, kol vištiena bus beveik iškepusi).
5. Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi ir sutepame sviestu. Iš bulvių masės sufomuojame lizdus, konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu (kaip patogiau).
6. Tuomet į vidurį dedame vištienos įdarą. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu.
7. Galiausiai kepame maždaug 25-30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
8. Patiekiame ir mėgaujamės nuostabiu patiekalu! Jeigu norisi, šalia galima patiekti šviežių daržovių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
bulviu, virtos bulves, lizdeliai, vistiena