Eklerai su vaniliniu kremu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltų: 150 gramų
- pieno: 125 mililitrų (+ 190 mililitrų kremui)
- vandens: 125 mililitrų
- sviesto: 125 gramų
- kiaušinių: 5 (+ 3 trynių kremui)
- vanilinio cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių tešlai užvirkite puode vandenį bei pieną, įmeskite sviestą ir žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus bei gerai išmaišykite, tuomet pakratykite puodą į šalis, kad iš tešlos susiformuotų burbulas. Perdėkite burbulą į dubenį bei po vieną sumuškite kiaušinius, stipriai maišydamos. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite piršto ilgumo volelius į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi (aš pati labai mėgstu išspausti ant kiekvieno volelio dar po antrą sluoksnį ant viršaus - šitaip eklerai būna didesni bei gražiau išsipučia kepdami). Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių bei kepkite dar apie 20 minučių.
2. Kremui trynius išsukite puode su vaniliniu cukrumi, kad neliktų gumuliukų.
3. Tada įdėkite miltų bei gerai išmaišykite. Užvirkite kitame puodelyje pieną bei įmaišykite į trynių masę. Kremą kaitinkite nuolatos maišydamos, kol sutirštės. Kai atvės, prikimškite kremo į eklerus. Galite, jei norisi, pabarstyti cukraus pudra, aš kai kuriuos eklerus dar pašlaksčiau šokoladiniu padažu iš Dr.Oetke arba galite pasigaminti glazūrą (pagal savo norus). Skanaukite!
Plikyti pyragaičiai
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Tortas "Krepvilis"
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
SALDŪS ŠUNIUKAI
Morengai su sviestiniu kremu
Scofa
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Naminiai kibinai su vištiena
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Kavos keksiukai
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Tortas „Juodasis miškas“
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Apelsinų ir migdolų pyragas