BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU

Kategorija: Bulvių patiekalai


BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU

Paskelbė:
30 Sausio 2020
Skonis: 9,5/10. Ką aš galiu pasakyti? Juk tai bulvės… O aš bulves mėgstu. Štai ir pasireiškia vertinimo subjektyvumas  Kita vertus, šis subjektyvumas kiek įmanoma objektyvus, nes sutiktas šis patiekalas ant pietų stato (prie kurio sėdėjau ne tik aš :D) buvo tikrai džiugiai ir įvertintas puikiai.
Ir tik vienintelis mažas kabliukas, kurį čia redaguočiau – kitą kartą bulvių pagrindą daryčiau (darysiu!) kiek plonesnį, tuomet bulvių ir įdaro proporcijos bus maždaug apylygės, o bulvių sluoksnis – traškesnis.
Ką dar galiu pasakyti? Kad rekomenduoju!


INGREDIENTAI

Bulvių pagrindui:
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
Druska, pipirai

Įdarui:

280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
¼ puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruošti 22 cm skersmens kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Naudojantis kiaurasamčiu, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti trupučiuku aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: