Lietiniai su avokadais

INGREDIENTAI
- Miltai 100 g Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. Lietinių tešlai
- Pienas 1 st. Lietinių tešlai
- Sviestas 1 valg. š. Lietinių tešlai
- Medus 4 valg. š. Įdarui; skysto
- Grietinė 4 valg. š. Įdarui
- Pomidorai 4 vnt. Įdarui
- Sūris 100 g Įdarui; parmezano
- Avokadai 2 vnt. Įdarui; sunokę
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių
- Garstyčios 4 valg. š. Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
KAIP GAMINTI
1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų.
2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.
3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.
5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.
2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.
3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.
5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu

Skanusis močiutės obuolių pyragas

Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Klasikinis medaus tortas

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Lietiniai su grybų įdaru

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Tortas „Raffaello“

Skanėstas su uogomis

Obuolių desertas

Trinta pomidorų sriuba

Lietinių kąsneliai su lašišomis

Pica su voveraitėmis

Plikyti pyragaičiai

LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE

SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

SALDŪS ŠUNIUKAI

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Apelsinų ir migdolų pyragas

Patys skaniausi žemaičių blynai