Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Paskelbė:
31 Geg. 2020

Ingredientai:

  • Blynų tešlai:
    • pienas: 500 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • Mėsos įdarui:
    • žalia mėsa: 700 gramų (aš naudoju jautieną)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • mėsos sultinys: 2-3 samčių (kuriame virė mėsa)

  1. Recepto paruošimas:

  2. Gaminkite įdarą: Pirmiausia išverdame mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilame, jį paskui panaudosime maltos mėsos įdarui.
  3. Mėsą sumalame.
  4. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  5. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepame kol gražiai apskrus.
  6. Įdedame vieną šaukštą sviesto ir pakepame dar porą minučių.
  7. Paskui įdedame šaukštą miltų ir pakepame dar maždaug 2-3 minutes.
  8. Sudedame sumaltą mėsą, supilame sultinį ir verdame, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
  9. Įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
  10. Šitaip paruošta mėsa bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
  11. Gaminkite blynus: Į dubenį supilame pieną, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską ir įsijojame miltus.
  12. Visus produktus gerai išmaišome mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumulėlių, ir leidžiame maždaug 20 minučių tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
  13. Paskui įpilame du šaukštus aliejaus ir išmaišome. Tešla turi būti skystoka.
  14. Kepame blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.
  15. Plonu sluoksniu (vis pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilame lietinių tešlą. Blynelis privalo būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverčiame ir apkepame jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.
  16. Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dedame po 2 šaukštus mėsos įdaro ir sulankstome į vokelį (kad neliktų mėsos, rekomenduoju ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
  17. Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepiname šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrunda.
  18. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно