Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Kategorija: Apkepai
1,2 kg cukinijos;
90 g paprastų, nevirtų baltųjų ryžių;
1 vid. svogūnai, malti;
75 ml alyvuogių aliejus;
2 didelės skiltelės česnako, smulkiai malto;
15 g universalus miltai (neprivaloma);
90 ml pieno arba paruošto sultinio;
55 g tarkuoto fermentinio sūrio;
druskos ir pipirų.
Gaminame:
* Įkaitinkite orkaitę iki 165 C.
* Paruoškite cukinijas: nuplaukite, nupjaukite galus. Perpjaukite išilgai ir, jei sėklos yra didelės, išimkite jas.
* Sutarkuokite arba supjaustykite cukinijas. Suberkite į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Jei reikia cukinijas paspauskite, kad ištekėtų kuo daugiau skysčio. Jei turite laiko, palikite jas kiauramasmtyje iki 30 minučių. Jei dar vis per drėgna, padžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Paskaninkite prieskoniais.
* Paruoškite ryžius. Pavirkite 5 minutes pasūdytame vandenyje. Nupilkite skystį ir palikite ramybėje.
* Didelėje keptuvėje lėtai kepkite svogūnus su 3 šaukštaus aliejaus, ~8-10 min. Šiek tiek padidinkite karštį ir pakepkite dar keletą minučių, nepamirškite maišyti.
* Berkite česnaką ir kepkite dar minutę.
* Supilkite ryžius ir kepkite dar dvi minutes. Pabarstykite prieskoniais.
* Į didelį dubenį suberkite cukinijas, miltus, keptas daržoves, ryžius, pieną ir 2 šaukštus sūrio. Prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
* Kepimo indą ištepkite aliejumi ir supilkite paruoštą masę.
* Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 50-60 minučių. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 230o C.
* Nuimkite foliją, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi (arba sviestu), pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10-15 minučių.
* Jei pradeda per greitai ruduoti, galite uždengti folija.
Skanaus !
90 g paprastų, nevirtų baltųjų ryžių;
1 vid. svogūnai, malti;
75 ml alyvuogių aliejus;
2 didelės skiltelės česnako, smulkiai malto;
15 g universalus miltai (neprivaloma);
90 ml pieno arba paruošto sultinio;
55 g tarkuoto fermentinio sūrio;
druskos ir pipirų.
Gaminame:
* Įkaitinkite orkaitę iki 165 C.
* Paruoškite cukinijas: nuplaukite, nupjaukite galus. Perpjaukite išilgai ir, jei sėklos yra didelės, išimkite jas.
* Sutarkuokite arba supjaustykite cukinijas. Suberkite į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Jei reikia cukinijas paspauskite, kad ištekėtų kuo daugiau skysčio. Jei turite laiko, palikite jas kiauramasmtyje iki 30 minučių. Jei dar vis per drėgna, padžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Paskaninkite prieskoniais.
* Paruoškite ryžius. Pavirkite 5 minutes pasūdytame vandenyje. Nupilkite skystį ir palikite ramybėje.
* Didelėje keptuvėje lėtai kepkite svogūnus su 3 šaukštaus aliejaus, ~8-10 min. Šiek tiek padidinkite karštį ir pakepkite dar keletą minučių, nepamirškite maišyti.
* Berkite česnaką ir kepkite dar minutę.
* Supilkite ryžius ir kepkite dar dvi minutes. Pabarstykite prieskoniais.
* Į didelį dubenį suberkite cukinijas, miltus, keptas daržoves, ryžius, pieną ir 2 šaukštus sūrio. Prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
* Kepimo indą ištepkite aliejumi ir supilkite paruoštą masę.
* Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 50-60 minučių. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 230o C.
* Nuimkite foliją, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi (arba sviestu), pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10-15 minučių.
* Jei pradeda per greitai ruduoti, galite uždengti folija.
Skanaus !
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Šventėms – tortas „Snickers“
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Baklažanų apkepas
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Raudonojo aksomo tortas
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Tortas „Raffaello“
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kiaulienos aštrus marinatas
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele