Itališkas baklažanų apkepas

Kategorija: Apkepai


Itališkas baklažanų apkepas

Paskelbė:
26 Balandžio 2019
Reikės:
2-3 baklažanų (priklauso nuo jūsų formos dydžio - aš kepiau gana didelį)
2-3 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų
2-3 mocarelos gabalėlių (standartinio dydžio)
100-150 g parmezano (tinka, pvz., Džiugas)
2 svogūnų
pusės česnako
gero šaukšto arba ryšulėlio baziliko (priklausomai nuo to, naudojate šviežią ar džiovintą)
1 a. š. raudonėlio
druskos, pipirų, šaukštelio cukraus
aliejaus (kepimui)


Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošiame baklažanus: supjaustome juos plonomis riekelėmis (galima ir išilgai – kaip jums norisi), išdėliojame vienu sluoksniu lėkštėse ar ant pjaustymo lentelių, apibarstome druska ir paliekame bent pusvalandžiui. Taip baklažanas praras kartumą ir išleis skysčius.
2. Kubeliais susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką.
3. Sutarkuojame parmezaną, suplėšome mocarelą.
4. Gilioje, didelėje keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, suverčiame svogūną ir česnaką. Pakepiname, kol suminkštės ir pakvips.
5. Į keptuvę suverčiame pomidorus, pagardiname druska, pipirais, baziliku, raudonėliu, šaukšteliu cukraus, išmaišome ir troškiname, kol padažas sutirštės. Aš kokias 20 min troškinau uždengusi, o tada atidengiau ir dar šiek tiek pakepiau.
6. Kol padažas troškinasi, nusausiname baklažanus ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus. Būkite atsargūs ir nepadauginkite, baklažanai riebalus labai greitai sugeria, tad patiekalas gali gautis per riebus.
7. Kai visos baklažano riekelės apkeptos, o padažas sutirštėjęs ir pilnas skonio, imamės sluoksniavimo. Imame kepimo indą, tepame kelis šaukštus padažo, nuklajome sluoksnį baklažano riekelių, barstome trečdaliu mocarelos ir parmezano, vėl tepame padažą, vėl baklažanus, ir taip tol, kol užkrausime paskutinį padažo ir sūrio sluoksnį.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame savo parmigianą apie 30 min. O jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas, puikiai tinka į pietų dėžutę 
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: