Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele

Kategorija: Apkepai


Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Svogūnų
  • 100ml Pieno
  • 5vnt. Kiaušinių
  • 40g Feta sūrio
  • 1vnt. Šviežių žalumynų
  • 0.5vnt. Čili pipirų
  • 1 arb. š. Muskato
  • 380g Rudų ryžių (virtų)
  • 200g Konservuotų kukurūzų
  • 200g Brokolių
Šis apkepas greitai pagaminamas ir, svarbiausia, produktus tikrai rasite savo šaldytuve.

Gaminimas

  1. Pradedame nuo ryžių plutelės: vieną kiaušinį sumaišome su virtais ryžiais didesniame inde.
  2. Gautą masę pilame į kepimo indą (kad apsemtų apie 1/4 dalį) ir dedame į įkaitintą orkaitę, kurioje kepame apie 7-8 minutes, kol ryžiai su kiaušiniu švelniai pagels.
  3. Kol brokolių apkepo plutelė keps, pasidarome užpilą. Inde sumaišome 4 kiaušinus, pieną, pjaustytus brokolius, smulkintus svogūnus, prieskonines žoleles, feta sūrį (jei turime), druską ir pipirus, dedame malto muskato, konservuotus kukurūzus, smulkino aštraus pipiro ir gerai išmaišome.
  4. Brokolių masę pilame ant keptos ryžių plutelės ir kišame į orkaite, kur kepame apie 30-40 min.
  5. Patiekti šiltą.
VISO: 1304 kcal, 170g angliavandenių, 62g baltymų, 46g riebalų, 968mg cholesterolio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: