CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • tarkuotos cukinijos: 600-700 gramų (2-3 nedidelės)
    • vištienos krūtinėlė: ~300 gramų (supjaustyta gabaliukais)
    • druska
    • pipirai
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • fermentinis sūris: 100 gramų
  1. Iš pradžių sutarkuokite cukiniją burokinės tarkos pagalba (jeigu cukinija nebe šviežia arba didelė, prieš tai ją nulupkite), užbarstykite žiupsnį druskos bei atidėkite maždaug 10-15 minučių.
  2. Tuo tarpu pasiruoškite vištienos krūtinėlę: ją supjaustykite nedideliais maždaug vieno kąsnio dydžio vienodais gabaliukais, sudėkite į dubenį (didesnį, nes į jį vėliau sudėsite visus likusius ingredientus), užbarstykite žiupsnelį druskos, pipirų, dėkite garstyčių bei grietinės, įtarkuokite česnako. Gerai išmaišykite. Atidėkite.
  3. Tada gerai įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, apkepinkite maždaug 3-4 minutes.
  4. Tuomet burokinės tarkos pagalba sutarkuokite fermentinį sūrį. Nuo cukinijos gerai nusunkite susikaupusį vandenį.
  5. Dabar beliko viską sumaišyti: į vištieną dar įmuškite kiaušinį, išmaišykite, sudėkite fermentinį sūrį, cukinją ir labai gerai viską išmaišykite. Masę sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą, išlyginkite paviršių bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 40-45 minutes. Mėgaukitės:)
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно