Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus
Kategorija: Apkepai / Kiauliena
Ingredientai:
Lazanijai skirti makaronų lakštai;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkos;
1 paprikos;
1 sogūnas;
200 g pievagrybiai;
0,5 l sultinio;
keli šaukštai pomidorų padažo;
fermentinis sūris pabarstymui;
prieskoniai.
Padažui:
1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.
Gaminame
* Keptuvėje iškepame prieskoniais pagardintą kiaulienos faršą, pabaigoje dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.
* Burokams skirta tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką.
* Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.
* Padažas. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.
* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu.
* Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių. Išėmus apibarstome sūriu, skanaus!
Lazanijai skirti makaronų lakštai;
800 g kiaulienos faršo;
2 morkos;
1 paprikos;
1 sogūnas;
200 g pievagrybiai;
0,5 l sultinio;
keli šaukštai pomidorų padažo;
fermentinis sūris pabarstymui;
prieskoniai.
Padažui:
1 v.š. sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. miltų;
0,5 l pieno.
Gaminame
* Keptuvėje iškepame prieskoniais pagardintą kiaulienos faršą, pabaigoje dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir atidedame.
* Burokams skirta tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną, pievagrybius, papriką.
* Daržoves sudedame į keptuvę, beriame prieskonius ir troškiname kol šios suminkštės. Daržoves sudedame į faršą, išmaišome.
* Padažas. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, dedame šaukštą miltų ir kaitiname apie minutę, nuimame keptuvę nuo ugnies ir palaipsniui pilame pieną, vis pamaišant. Vėl dedame keptuvę ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname apie 2 minutes, suberiame krapus.
* Imame formą, išdeliojame lakštus, dedame faršą, užpilame padažo, vėl dedame lakštus, faršą…Viršutinis sluoksnis turi būti faršo. Galų gale apipilame sultiniu.
* Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių. Išėmus apibarstome sūriu, skanaus!
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Kukuliai su bešamelio padažu
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Lazanija su vištiena
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Soti lazanija su vištiena ir grybais
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Makaronų ir faršo apkepas
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
švilpikai su padažu
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Pica su faršu
MALTOS MĖSOS APKEPAS
Velykinis „Napoleonas“
Mėsainis Insanity
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE