Kopūstų pyragas

Kategorija: Apkepai / Daržovių patiekalai


Kopūstų pyragas

Paskelbė:
31 Sausio 2020
Pirmą kartą šį pyragą išbandžiau pagaminti dar mokyklos laikais. Skamba galbūt jis kiek keistai - rodos, kopūstas ir pyragas neturėtų turėti nieko bendra, na, bet skonis, kurį gavau šio recepto dėka, na tiesiog pasakiškas. Po to karto pradėjau šį pyragą vadinti savo firminiu patiekalu :) Tada kurį laiką jį buvau pamiršusi, o dabar savo blogo atsiradimo proga norėčiau juo pasidalinti. Beje, būtent knygoje pateiktas pyrago receptas ir prie jo pateiktas prierašas mane suintrigavo ir paskatino jį išbandyti: Vienas iš geriausių visų laikų kopūstų pyragų.
Apkepą gaminau 25 cm kvadratinėje skardoje, manau, mažesnės ir nereiktų, nes apkepas gausis per storas, tad ir kepti reikės ilgiau. 

Papločiui reikės:
250 g sviesto, kambario temperatūros
250 g varškės
2 ir 1/2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š. cukraus

Viršui reikės:
600g-800g kopūsto, smulkiai supjaustyto
žiupsnelio druskos
1 a.š. cukraus
krapų, pjaustytų
4 kiaušinių
1 stiklinės grietinės
200 g fermentinio sūrio

Smulkiai supjaustykime kopūstą ir patroškinkime nedideliame kiekyje vandens, kad suminkštėtų, bet liktų traškūs. Pagardinkime druska, cukrumi ir krapais. Nukoškime per sietą.
Sumaišykime sviestą, varškę ir miltus (man viskas labai puikiai maišėsi silikonine mentele ir tik galiausiai rankomis), įberkime druskos ir cukraus. Tešla turi gautis vientisa ir tik šiek tiek lipti prie rankų. Trumpam padėkime ją šaltai.
Padenkime tešla orkaitės skardos dugną ir kraštus. Ant jos tolygiai paskirstykite kopūsto gabalėlius.
Sumaišykime išplaktus kiaušinius su grietine, įtarkuokime sūrį ir užpilkime ant kopūstų.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 30-40 min.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: