Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele

Kategorija: ---


Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Svogūnų
  • 100ml Pieno
  • 5vnt. Kiaušinių
  • 150g Feta sūrio
  • 1vnt. Šviežių žalumynų
  • 380g Rudų ryžių (virtų)
  • 400g Cukinijų
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele labai spalvingas ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tiks pavakariams ar pusryčiams.

Gaminimas

  1. Pradedame nuo ryžių plutelės: vieną kiaušinį sumaišome su virtais ryžiais didesniame inde.
  2. Gautą masę pilame į kepimo indą (kad apsemtų apie 1/4 dalį) ir dedame į įkaitintą orkaitę, kurioje kepame apie 7-8 minutes, kol ryžiai su kiaušiniu švelniai pagels.
  3. Kol cukinijų apkepo plutelė keps, pasidarome užpilą. Inde sumaišome 4 kiaušinus, pieną, pjaustytas cukinijas, svogūnus, prieskonines žoleles, feta sūrį, druską ir pipirus, gerai išmaišome.
  4. Cukinijų ir fetos masę pilame ant keptos ryžių plutelės ir kišame į orkaite, kur kepame apie 30-40 min.
  5. Patiekiame šiltą.
VISO: 1380 kcal, 129g angliavandenių, 69g baltymų, 66g riebalų, 1066mg cholesterolio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: